Jadłospis

DATA I ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD
poniedziałek
09.07.2018

* 1,3,7,9
Pieczywo żytnio-razowe z masłem, mozzarellą, pomidorem lub ogórkiem świeżym do wyboru, kawa zbożowa na mleku, herbata wieloowocowa Rogal z masłem, dżemem lub miodem do wyboru herbata koperkowa, żurawina Zupa ogórkowa, naleśniki z farszem mięsno - jarzynowym, kompot wiśniowy, jabłko
wtorek
10.07.2018

* 1,3,7,9
Bułka owsiana z masłem, szynką gotowaną, sałatą lub pomidorem do wyboru, kawa zbożowa na mleku herbata truskawkowa Jogurt pitny, sucharki lub paluszki sezamowe do wyboru Zupa jarzynowa, pulpety w sosie własnym, kasza pęczak z natką pietruszki, surówka z kapusty czerwonej, kompot wieloowocowy
środa
11.07.2018

* 1,7,9
Ziarna ekspandowane zalane mlekiem, bułka wrocławska z masłem, morele suszone lub rodzynki do wyboru, herbata z dzikiej róży Pieczywo chrupkie z dżemem, herbata z melisy, malina lub borówka do wyboru Zupa krem z marchwi, karkówka pieczona w kapuście kiszonej, ziemniaki z natką pietruszki, kompot wieloowocowy
czwartek
12.07.2018

* 1,7,9
Pieczywo żytnio - razowe z masłem, pasztetem wieprzowym, ogórkiem małosolnym lub rukolą do wyboru, kawa zbożowa na mleku, herbata z czerwonej porzeczki Kisiel własnego wyrobu ze śmietaną, morela lub nektarynka do wyboru Zupa cebulowa, bitki wieprzowe w sosie własnym, kasza jęczmienna z natką pietruszki, surówka z selera i jabłka, kompot rabarbarowy
piątek
13.07.2018

* 1,3,7,9
Bułka orkiszowa z masłem, pasta z jaj szczypiorkiem lub koperkiem do wyboru, kakao na mleku, herbata z wieloowocowa Arbuz, wafle ryżowe lub chrupki kukurydziane do wyboru Zupa barszcz czerwony z makaronem, kluski ziemniaczane z twarogiem, kalarepa lub marchewka do wyboru, kompot wieloowocowy


Dzieciom podawana jest codziennie woda mineralna niegazowana.

WYKAZ ALERGENÓW na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Alergeny występujące w posiłkach:
  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. Kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, mięso) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka (z laktozą), jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pierz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kolendra