Jadłospis

DATA I ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD
poniedziałek
22.10.2018

* 1,3,7,9
Płatki kukurydziane zalane mlekiem, rodzynki, orzechy morele suszone, bułka wrocławska z masłem, kawa zbożowa na mleku, herbata z melisy jabłko Chleb pszenno - żytni, z sezamem makiem, graham z masłem, kiełbasą żywiecką podsuszaną, sałata, herbata z lipy, marchewka talarki Zupa ogórkowa zabielana, natką pietruszki, naleśniki z szynką serem żółtym, ketchupem,sok jabłko - czarna porzeczka śliwka
wtorek
23.10.2018

* 1,7,9
Chleb pszenno - żytni, dyniowy, orkiszowy z masłem, parówka na ciepło z sosem chrzanowym, kawa zbożowa na mleku, herbata malinowa winogrono Serek homogenizowany, waniliowy biszkopty bezcukrowe, papryka świeża słupki Zupa z soczewicy, polędwiczki wieprzowe w sosie porowym, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, jabłka kompot śliwkowo - gruszkowy
środa
24.10.2018

* 1,7,9
Chleb orkiszowy, pszenno - żytni, z makiem, razowy, sezamowy z masłem, pasztet wieprzowy ogórek świeży, rukola kawa zbożowa na mleku, herbata dzikiej róży jabłko Kasza jaglana na mleku z musem jabłkowym, herbata miętowa, marchewka talarki Zupa żurek ze śmietaną, kiełbasą białą, leczo z warzywami, cukinia papryka świeża, pomidory, mięsem drobiowym, ziemniak z koperkiem, kompot śliwkowo - jabłkowy
czwartek
25.10.2018

* 1,3,7,9
Chleb pszenny z makiem, razowy, graham, sezamowy z masłem, szynką z indyka, pomidor, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku herbata z imbirem, śliwka Koktajl mleczny, banan, limonka, pieczywo chrupkie z dżemem wiśniowym, jabłko Zupa szpinakowa z makaronem grandine, kotlet schabowy próżony w sosie pomidorowym, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z selera, jabłka, marchewki, kompot wieloowocowy
piątek
26.10.2018

* 1,3,4,7,9,11
Bułka grahamka z masłem, pastą z jaj, sera żółtego, twarogu, pestki dyni, pestki słonecznika, kakao na mleku, herbata z czarnej porzeczki Chałka z masłem, miodem, mleko, ogórek świeży plastry, herbata lipy Zupa ryżowa, filet rybny smażony w panierce, ziemniaki puree z natką pietruszki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki ,jabłka, kompot wieloowocowy


Dzieciom podawana jest codziennie woda mineralna niegazowana.

WYKAZ ALERGENÓW na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Alergeny występujące w posiłkach:
  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. Kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, mięso) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka (z laktozą), jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pierz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kolendra