Jadłospis

DATA I ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD
poniedziałek
17.09.2018

* 1,3,7,9,11
Jajko gotowane z majonezem, szczypiorkiem, chleb z pestkami dyni, żytni pszenny z makiem, z masłem, kawa zbożowa na mleku, herbata malinowa, jabłko Kisiel własnego wyrobu z borówką, maliną, paluszki sezamowe, herbata truskawkowa Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, natką pietruszki, łazanki z kapustą kiszoną gotowaną, kiełbasą, kompot wieloowocowy, nektarynka
wtorek
18.09.2018

* 1,3,7,9
Musli własnego wyrobu płatki kukurydziane, płatki owsiane, rodzynki, śliwki suszone, orzechy, banan, mleko herbata rumiankowa Tosty z masłem, szynką konserwową, serem żółtym, ketchupem, herbata z cytryną cukrem trzcinowym, śliwka Zupa selerowa z groszkiem ptysiowym, pieczeń rzymska z mięsa wieprzowego w sosie własnym, ziemniaki puree z natką pietruszki, surówka z pora, ogórka kiszonego, jabłka, kompot śliwkowy, marchewka w talarkach
środa
19.09.2018

* 1,3,7,9
Bułka owsiana z masłem, krakowską podsuszaną, pomidor, mozzarellą, szczypior, kawa zbożowa na mleku, herbata z głogu z miodem, jabłko Wafle ryżowe z kremem czekoladowo - orzechowym własnego wyrobu pestki słonecznika, mleko, gruszka, herbata miętowa Zupa zacierka wiejska z kluseczkami, paluszki drobiowe smażone, mizeria z ogórka świeżego, koper, jogurt naturalny, ziemniaki z natką pietruszki, kompot wieloowocowy winogrono
czwartek
20.09.2018

* 1,3,4,7,9
Chleb pszenno - żytni z makiem, graham, słonecznikowy z masłem, pasztet wieprzowy, ogórek kiszony, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa na mleku, herbata z czarnej porzeczki Serek homogenizowany waniliowy, chrupki kukurydziane, orzechowe, herbata z melisy, melon Zupa kalafiorowa z ziemniakami, ryba smażona panierowana, ziemniaki z natką pietruszki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka kompot śliwkowo - jabłkowy, papryka świeża - słupki
piątek
21.09.2018

* 1,3,7,9
Chleb pszenny z makiem, pszenny z sezamem, pszenno - żytni z masłem, serem żółtym, ogórkiem świeżym, sałata, kakao na mleku, herbata wieloowocowa, jabłko Ciasto jogurtowe z brzoskwinią własnego wypieku, bawarka, herbata z czerwonej porzeczki, arbuz Zupa ogórkowa zabielana z ryżem, placki ziemniaczano-dyniowe, surówka z marchewki, selera i jabłka, kompot śliwkowy, kalarepa w talarkach


Dzieciom podawana jest codziennie woda mineralna niegazowana.

WYKAZ ALERGENÓW na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Alergeny występujące w posiłkach:
  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. Kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, mięso) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka (z laktozą), jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pierz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, kolendra