(56) 648 - 67 - 02
pm13@poczta.onet.pl

Jadłospis

DATA I ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

20.09.2021r.
Poniedziałek

 

Pieczywo mieszane z masłem
Żółty ser, pomidor
Kakao na mleku
Jabłko
Alergeny: 1,3,7,8,11,12
Gruszka w sosie waniliowym
Wafel ryżowy
Napar z melisy
Alergeny: 1,3,7,12
Zupa koperkowa z drobnym makaronem
Omlety z dżemem truskawkowym, polane sosem jogurtowym
Sok jabłkowo-gruszkowy
Słodka kanapka z okazji Dnia Przedszkolaka
Alergeny: 1,3,7,8,9,10,12

21.09.2021r.
Wtorek

 

Bułka wrocławska z masłem
Szynkówka, ogórek kiszony, kiełki
Kawa na mleku
Herbata z lipy
Brzoskwinia
Alergeny: 1,7,10,12
Ciasteczka miętowe z jabłkami /wyrób własny/
Herbata owocowa z cytryną
Śliwka
Alergeny: 1,3,7,12
Zupa zacierka wiejska z natką pietruszki
Wieprzowina duszona z suszonymi śliwkami i czerwoną cebulką
Kasza pęczak
Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki
Sok jabłkowy
Alergeny: 1,7,9,10,12

22.09.2021r.
Środa

 

Pieczywo mieszane z masłem
Mozzarella, pomidor, rzodkiewka, ogórek świeży
Herbata poziomkowa
Gruszka
Alergeny: 1,7,8,11,12
Kisiel z borówką i śmietanką
Mini krakersy
Herbata koperkowa
Alergeny: 1,3,7
Barszcz czerwony z ziemniakami
Paszteciki z mięsem na cieście francuskim
Sok jabłkowo – porzeczkowy
Alergeny: 1,3,7,9,10,12

23.09.2021r.
Czwartek

 

Zupa mleczna – płatki owsiane
Bagietka z masłem
Herbata owocowa
Winogrono
Alergeny: 1,7,12
Rogal z masłem i miodem
Bawarka
Herbata z cytryną
Duża śliwka
Alergeny: 1,7,12
Zupa jarzynowa 7-składnikowa
„Dzikie” gołąbki w sosie pomidorowym
Ziemniaki puree
Surówka z brokuł i jabłka
Kompot owocowy
Alergeny: 1,3,7,9,10,12

24.09.2021r.
Piątek

 

Bułka wieloziarnista z masłem
Twaróg ze szczypiorkiem
Kawa na mleku
Napar z lipy
Banan
Alergeny: 1,7,11,12
Galaretka z truskawkami i borówkami
Herbata miętowa
Paluszki z sezamem
Alergeny: 1,11,12
Zupa z ciecierzycy z kaszą bul gur
Mini kopytka z jesiennymi warzywami (pieczarki, szpinak, cebula, cukinia, dynia, kukurydza)
Kompot owocowy
Alergeny: 1,3,7,9,10,12

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:
1. Zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki, 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne, 5. Orzeszki ziemne (arachidowe), 6. Soja i produkty pochodne, 7. Mleko i produkty pochodne, 8. Orzechy z drzew orzechowych, 9. Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne, 12. Dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mięczaki.

Uwaga: Woda źródlana dostępna dla dzieci podczas całodniowego pobytu w przedszkolu.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.