(56) 648 - 67 - 02
pm13@poczta.onet.pl

Jadłospis

DATAI ŚNIADANIEII ŚNIADANIEOBIAD
01.03.2021r.
Poniedziałek
1,3,7,9,10,12
Bułka wrocławska z pastą z twarogu, rzodkiewka
Kakao na mleku
Herbata z imbirem
jabłko
Budyń czekoladowy z bakaliami (żurawina, orzechy włoskie, rodzynki, figi)
Herbata miętowa
Zupa grochowa na wędzonce z natką pietruszki
Risotto z ryżem arborio, kurczakiem i warzywami (brokuł, kukurydza, cukinia, pomidory)
02.03.2021r.
Wtorek
1,3,7,9,10,11,12
Pieczywo mieszane z masłem
Sałata, krakowska pieczona, ogórek kiszony
Kawa na mleku
Herbata owocowa
Pomarańcza
Bułki drożdżowe z kruszonką /wyrób własny/
Napar z melisy
mandarynki
Zupa zacierka wiejska z natką pietruszki
Kotlet mielony gotowany w sosie pomidorowym
Kalafior z wody z bułką tartą
Ziemniaki puree
Kompot z owoców leśnych
jabłko
03.03.2021r.
Środa
1,3,5,7,9,10,11,12
Pieczywo mieszane z masłem
Polędwica, pomidor
Kawa na mleku
Napar z melisy
melon
Chleb kołodziej z masłem
jajko gotowane ze szczypiorkiem, sos majonezowo – jogurtowy
herbata malinowa
Zupa rosół z makaronem i natką pietruszki
Potrawka z kurczaka z ananasem
Kasza jaglana
Surówka z marchewki i jabłka
Kompot owocowy
04.03.2021r.
Czwartek
1,3,7,9,10,11,12
Zupa mleczna – płatki ryżowe błyskawiczne
Bułka sojowa z masłem
Herbata truskawkowa
Jabłko
Jabłko gotowane w sosie waniliowym
Biszkopty bezcukrowe
Herbata z imbirem
Zupa żurek z białą kiełbasą i natką pietruszki
Gulasz wołowy
Ziemniaki puree
Surówka z białej kapusty i marchewki
Sok jabłkowo-malinowy
05.03.2021r.
Piątek
1,3,4,7,9,10,11,12
Pieczywo mieszane z masłem
Paprykarz z pstrąga /wyrób własny/
Kiełki lucerny
Kawa na mleku
Herbata z cytryną
Pieczywo chrupkie
Sałata, ser żółty, ogórek świeży
Bawarka
Herbata malinowa
Gruszka
Zupa krupnik
Leczo z indykiem i warzywami ( cukinia, papryka, pomidor, cebula, czosnek)
Ziemniaki puree z natką pietruszki
Kompot owocowy
Winogrono

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:
1. Zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki, 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne, 5. Orzeszki ziemne (arachidowe), 6. Soja i produkty pochodne, 7. Mleko i produkty pochodne, 8. Orzechy z drzew orzechowych, 9. Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne, 12. Dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mięczaki.

Uwaga: Woda źródlana dostępna dla dzieci podczas całodniowego pobytu w przedszkolu.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.