(56) 648 - 67 - 02
pm13@poczta.onet.pl

Jadłospis

DATA I ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

03.10.2022r.
Poniedziałek

Bułka szkolna z masłem, pasta z jaj i suszonych pomidorów, słonecznik
Kakao na mleku
Napar z lipy
Jabłko
Alergeny: 1,3,7
Kisiel pomarańczowy z borówkami i śmietanką
Biszkopty
Herbata miętowa
Alergeny: 1,3,7
Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana
Makaron spaghetti z sosem pomidorowym i serem
Kompot owocowy
Alergeny: 1,6,7,9,10,12

04.10.2022r.
Wtorek

 

Pieczywo pełnoziarniste z szynką z piersi z indyka, pomidor, szczypiorek
Kawa na mleku
Herbata malinowa
Gruszka
Alergeny: 1,6,7,10,11,12
Musli (płatki kukurydziane, płatki owsiane, rodzynki, banan) zalane mlekiem
Herbata z melisy
Alergeny: 1,7,8
Zupa ziemniaczana z boczkiem
Placki z kurczakiem i warzywami (pieczarki, koper, kukurydza, papryka, cebula)
Kompot śliwkowy
Alergeny: 1,3,6,7,9,10,12

05.10.2022r.
Środa

 

Pieczywo pełnoziarniste z masłem i pasztetem drobiowo – wieprzowym z dodatkiem warzyw (wyrób własny), ogórek konserwowy
Kawa na mleku
Herbata koperkowa
Śliwka
Alergeny: 1,3,6,7,10,11,12
Mus marchewkowo – śliwkowy (wyrób własny)
Biszkopty bezcukrowe
Napar z melisy
Alergeny: 1,3,7
Zupa z cukinii
Łazanki z kiełbasą i kiszoną kapustą
Kompot owocowy
Jabłko
Alergeny: 1,3,6,7,9,10,12

06.10.2022r.
Czwartek

Bułka wrocławska
Parówka na ciepło, ketchup
Kawa na mleku
Herbata truskawkowo – malinowa
Alergeny: 1,6,7,10,12
Mini drożdżówka z kruszonką
Banan
Alergeny: 1,3,7,12
Zupa cebulowa z ziemniakami
Pierogi drożdżowe z farszem mięsnym, pieczone
Surówka z selera, jabłka i rodzynek
Kompot śliwkowy
Alergeny: 1,3,6,7,9,10,12

07.10.2022r.
Piątek

 

Pieczywo mieszane z masłem, pomidorem, ogórkiem św., rzodkiewką i szczypiorkiem
Kakao na mleku
Herbata z lipy
Alergeny: 1,7,11,12
Miętowe ciasteczka z jabłkiem (wyrób własny)
Herbata z cytryną
marchewka św. do chrupania
Alergeny: 1,3,7,12
Zupa krem z buraczków z makaronem drobnym
Ryba z warzywami
Ziemniaki puree
Kompot owocowy
Alergeny: 1,3,4,6,7,9,10,12

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:
1. Zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki, 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne, 5. Orzeszki ziemne (arachidowe), 6. Soja i produkty pochodne, 7. Mleko i produkty pochodne, 8. Orzechy z drzew orzechowych, 9. Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne, 12. Dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mięczaki.

Uwaga: Woda źródlana dostępna dla dzieci podczas całodniowego pobytu w przedszkolu.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.