(56) 648 - 67 - 02
pm13@poczta.onet.pl

Jadłospis

DATAI ŚNIADANIEII ŚNIADANIEOBIAD
26.10.2020r.
Poniedziałek
1,3,7,9,12
Zupa mleczna z makaronem
Bułka wrocławska z masłem i dżemem
Herbata truskawkowa
Marchew do chrupania
Chleb mieszany z masłem
Kiełbasa krakowska, pomidor
Herbata wieloowocowa
gruszka
zupa z kapusty pekińskiej z pietruszką
Naleśniki z twarogiem i sosem truskawkowym
Kompot śliwkowy
27.10.2020r.
Wtorek
1,7,9,12
Chleb mieszany z masłem
Sałata, szynka konserwowa
Kawa na mleku
Herbata malinowa
jabłko
mus jabłkowo-bananowy
paluszki sezamowe i banan
herbata owocowa
Grupa słoneczka i gwiazdeczki tort własnego wypieku z okazji Pasowana na Przedszkolaka
Zupa barszcz czerwony z kaszą bul gur
Karkówka pieczona ze śliwką
Ziemniaki puree
Surówka z marchwi i jabłka
Kompot śliwkowy
28.10.2020r.
Środa
1,3,7,9,12
Bułki szkolne z pastą z twarogu, suszonych pomidorów i szczypiorek
Kawa na mleku
Herbata miętowa
jabłko
Kisiel z jabłkiem i śmietanką
Biszkopty
Herbata z cytryną
Zupa marchewkowa z ziemniakami
Kotlet słoneczny
Ziemniaki z koperkiem
Surówka z sałaty lodowej, fety, pomidora koktajlowego, rzodkiewki
Kompot wieloowocowy
29.10.2020r.
Czwartek
1,7,9,12
Chleb zwykły z masłem
Ser żółty
ogórek świeży, pomidor, rzodkiewka
kawa na mleku
herbata truskawkowa
melon
kasza manna z musem jabłkowym
herbata miętowa
kalarepa
Zupa grochowa z ziemniakami
Gulasz wieprzowy z warzywami
Kasza jęczmienna
Kompot wieloowocowy
Śliwki
30.10.2020r.
Piątek
1,3,4,7,9,12
Rogal z masłem i miodem lub dżemem kiwi
Kakao na mleku
Napar z rumianku
Musli (własny wyrób – płatki kukurydziane, płatki owsiane, rodzynki, morela suszona, banan) z mlekiem
Herbata jeżynowa
Zupa rosolnik z warzywami
Kotlet z ryby w sosie pomidorowym
Ziemniaki puree
Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki
Kompot śliwkowy
gruszka

NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH:
1. Zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki, 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne, 5. Orzeszki ziemne (arachidowe), 6. Soja i produkty pochodne, 7. Mleko i produkty pochodne, 8. Orzechy z drzew orzechowych, 9. Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne, 12. Dwutlenek siarki, 13. Łubin, 14. Mięczaki.

Uwaga: Woda źródlana dostępna dla dzieci podczas całodniowego pobytu w przedszkolu.
Dyrektor przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.